Käännettävä hihansuu

Tässä tulee nyt ensimmäinen oma ohje. Tarkoituksenani oli tehdä pienelle vauvalle (vauvoille) haalareihin käännettävät hihansuut, jonne pienet kätöset voi piilottaa. Halusin kuitenkin tehdä sellaiset hihat, joita voisi käyttää myös siististi, ns. normaaleina hihoina. Kuva oli selkeänä mielessä, mutta toteutus uupui. Ohjetta en mistään löytänyt, joten koitin sellaisen itse tehdä. Yön pimeinä tunteina sitä mietin ja päässä koitin hahmottaa, miten hiha toteutetaan niin, että sauma jäisi sinne hihan sisäpuolelle, ettei paina pientä kättä. Ja niin se ajatus tuli ja piti heti päästä kokeilemaan ja se toimi juuri niinkuin olin sen ajatellut! Voi sitä iloa ja riemua!!

Tässä teille kuvitettu ohje:

Lopputlos on siis tämä, valkoinen on hihan sisempi reuna ja lila on taitoksineen ulompi reuna. Eri värit on sitä varten, että kuvista pystyisi paremmin hahmottamaan mikä palanen menee minne.

Aloitetaan sillä, että otetaan kaksi resorin pätkää, toinen hieman lyhyempänä kuin toinen. Ero riippuu siitä, kuinka pitkän läpän haluaa tehdä.

Taitetaan resorit nurjat puolet vastakkain. Valkoinen on nyt tulevan resorin mittainen.

Seuraavaksi käännetään läppä niin, että molemmista resoreista tulee saman mittaiset.

Laitetaan resorit nyt päällekkäin ja oikeat puolet ovat edelleen päällimäisinä. Eli kootaan hihansuu niinkuin se on kiinni hihassa.

Sitten käännetään valkoisen yksi reuna lilan toiselle puolelle, eli lila jää ”taskuun”. Nyt valkoinen on nurja puoli ulospäin ja oikeat puolet ovat lilaa resoria kohti.

Sitten ommellaan saumat kiinni. Lila jää sisäpuolelle oikeinpäin.

Sitten käännetään valkoinen reuna takasin omaa reunaa vasten. Sauma jää tällöin valkoisen resoriosan sisäpuolelle. Sitten hiha vaan kiinni.

Käännettäessä lila resori käännetään valkoisen puolelle ja hiha muuttuu umpinaiseksi. Avoimena se toimii niinkuin normaali resori. Kätevää eikö? ;)

Toivottavasti oli selkeä ohje. Lisää saa kysyä! :)

perjantai, helmikuu 10, 2012 klo 13.47 kategoriaan Ohje, oppimispäiväkirja.

4 Responses to “Käännettävä hihansuu”

 1. AnnaKooKoo» Blog Archive » ruuhkaa… Says:

  […] designin metsäkuosista haalareita kummitytöille, joihin toteutinnyt nämä kääntöhihat (täydellisen kuvan laitan myöhemmin, ettei mene yllätys pilalle). Tässä vähän […]

 2. Laura Says:

  Kiitos ohjeesta! Tämä on aivan huippuidea.

 3. Johanna Says:

  Suuri kiitos! Tätä minäkin olen juuri yön tunteina miettinyt :)

 4. herttahortta Says:

  Kiitos! Itse haluaisin nämä kuitenkin vielä niin, että tulisi vuoritettuun haalariin, suljettuna päällikangas jatkuisi yhtenäisenä haalarista. Mielellään myös vuori, mutta…. Miten ihmeessä se ommellaan?

Leave a Reply