Mistä kaikki alkoi.

Tervetuloa aloittamaan blogielämää kanssani. Tarkoitus olisi pitää eräänlaista oppimispäiväkirjaa ja portfoliota ihan itseäni varten, mutta jos siitä on jollekin apua, niin mahtava juttu. Ihmetellään yhdessä ja opitaan uutta, sekä riemuitaan onnistumisten äärellä!

Alkuun kerron vähän mistä kaikki sai alkunsa.

Olen aina rakastanut käsillä tekemistä. Koulussa pääsin toteuttamaan itseäni ompelukoneen takana ja koska kotona ei opelukonetta ollut, keksin kaikkea muuta käsillä tekemistä. Lasten tulon jälkeen hurahdin värikkäisiin lastenvaatteisiin, jotka kuitenkin olivat melko arvokkaita. Alkoi kiehtoa ajatus itsetehdyistä vaatteista. Aloin tutkia erilaisia sivustoja, joissa toinen toistaan luovampia ja kekseliäimpiä ihmisiä loihtivat ihanista kankaista vaatteita joita itse aloin himoitsemaan. Alkoi kangaskouppojen selailu ja uppoaminen yhä syvemmälle käsityön maailmaan. Mutta se tärkein kuitenkin puuttui, nimittäin se ompelukone loisti edelleen poissaolollaan.

Kangaskaupat veivät mennessäni ja sitten kun olin hamstrannut jo pienen varaston kankaita, sattui kohdalleni hyvä tuuri. Mieheni täti muutti pienempään asuntoon ja heiltä jäi tarpeettomaksi vanha, mutta laadukas ompelukone. Hieman epäilevästi sen meille kannoin, ja kokeilin. Se toimi kuin unelma. Jälkeenpäin minulle selvisi, että ilmeisesti kovin usein on niin, että vahemman mallin koneet toimii paljon luotettavammin kuin uudemmat. Ne oli tehty kestämään. Varaosia on vaan vaikeampi saada.

Kun olin hetken muistellut, miten koneet toimii ja mitä täytyy ottaa huomioon ommeltaessa, aloin haaveilemaan saumurista, jolla saisi perussaumat ja huolittelut tehtyä helposti. No tällä hetkellä edelleenkään en omista saumuria, mutta olen saanut pitkäaikaislainaksi ”isosiskon” kummisedältä hyvän koneen, jolla pärjään. Edelleenkään en ole lopullisesti tutustunut miten monipuoliset koneet minulla on, mutta perusjutut saan tehtyä ja se riittää toistaiseki. Sitä mukaan kun tarvii muuta niin opetelaan ja kerron siitä myös teille.

 

 

tiistai, tammikuu 10, 2012 klo 22.23 kategoriaan Yleinen.

4 Responses to “Mistä kaikki alkoi.”

 1. Minna Says:

  Kiva, että aloitat bloggailun! Pieni pyyntö, voisitko laittaa blogisi näkymään bloglovin:issa, seuraan puhelimellani blogeja sitä kautta. Saako sulta muuten tilata lastenvaatteita?

 2. AnnaKooKoo Says:

  Hei Minna. Olipas kiva saada näin nopeasti jo kommentti! Kysäisen tuota asetusta omalta it-tueltani. Vaatteita saa toki tilata, mutta ennen kuin lupaan mitään, täytyy selvittää millasta ja mitä olet ajatellut. :) Laita vaikka palauteosioon lisäinfoa niin voimme jatkaa keskustelua s-postilla.

 3. Katarna Koskivaara Says:

  Moi! Tässä lisävinkejä:
  Blogilista on toinen hakemisto, johon kannattaa liittyä.
  http://www.blogilista.fi/

  Kun teet uuden postauksen kannattaa pingata, niin hakukoneet löytävät sinut paremmin.
  http://pingler.com/
  http://pingomatic.com/

  Lopuksi ehdotan vielä että teet myös aikuisten vaatteita, sillä lapset kasvavat niin nopeasti… ;)

 4. AnnaKooKoo Says:

  Kiitos Kata! Tutkin noita linkkejäsi. Ja Aikuisten vaatteet tulee varmasti jossain vaiheessa, mutta jotenkin lastenvaatteet on niin ihanan värikkäitä ja söpöjä pienine yksityiskohtineen. Aikuistenvaatteista olisi minun luovuudella hankala saada söpöjä. :) Mutta laitetaan harkintaan.

Leave a Reply