Hieman kankaista.

 

Kerron hieman käyttämistäni materiaaleista näin alkuun. Olen tykästynyt muutaman hyväksi havaittuun materiaaliin ja niitä näkyykin paljon töissäni. Nämä ovat pääosin omia huomioitani eivätkä mitään faktatietoa. Saa korjata jos joku tieto meni väärin ;)

  Puuvillavelour, samettisen pehmeä, joustava materiaali, melko paksu, tietystä suunnasta katsoen kiiltävä. Velouri on yleensä 90% puuvillaa ja nurjalla puolella on 10% polyesteria.  Sopii erinomaisesti sisähousuihin, huppareihin, liivimekkoihin, haalareihin, oloasuihin, väliasuihin, kestovaippoihin ja hattuihin. Kestää hyvin 60 asteen pesun ja rumpukuivattamalla saa entistä pehmeämmän vaatteen (kuluneen näköisen vaatteen voi saada uudenveroiseksi rumpukuivattamalla sen)

  Single jersey trikoo, ohutta joustavaa puuvillaneulosta. Tunnistaa siitä, että leikattu reuna rullaantuu. Erottuu selkeästi nurja ja oikea puoli. Sopii käytettäväksi sisävaatteissa kuten paidoissa, legginsseissä, alusvaatteissa, sekä pipoisssa. Kestää 40-60 asteen pesun. On yleensä 100% puuvillaa.

 

 

  Resori, erittäin joustava neulos, paksuhko ja myydään ”tuubeissa”/pötkylöissä. Käytetään lähinnä reunojen kanttaukseen, hihojen ja lahkeiden ”kutistajina” ja vyötäröllä kuminauhan tilalla tai sen kujana. 94% puuvilla 6% lycra/elastan. Pesu 60 asteessa.

 

 

  Fleece, erittäin lämmin, kevyt ja pehmeä materiaali. Helppo käsitellä eikä reunat vaadi huolittelua. Fleece on tekokuitua joka käytössä on joskus aika sähköistyvää. Kuivuu nopeasti ja säilyttää muotonsa hyvin. Hyvä ulkovaatteissa ja välikerrastoissa sekä päähineissä. 100% polyesteria. Kestää 40 asteen pesun.

 

 

  Joustofrotee, minulle vielä vieras materiaali, mutta vähäisen kokemuksen perusteella erittäin kestävä ja hyvin pesuja kestävä joustava materiaali. Päällipuolesta tulee mieleen froteepyyhe, mutta kangas on paljon ohuempaa ja joustavaa. Erittäin mukavantuntuista päällä ja kuivuu nopeasti. 80 % puuvilla 20 % polyester ja kestää 60 asteen pesun. Ei suositella rumpukuivausta.

 

Tällä hetkellä siis mennään pääasiassa näillä. Näillä syntyy hyviä perusvaatteita päiväkoti-ikäiselle sekä pienelle sottapytylle. Erinomaiset materiaalit jotka kestävät kulutusta ja toistuvia peuja sekä ovat mukavia päällä ja helppoja käsitellä.

keskiviikko, helmikuu 1, 2012 klo 22.59 kategoriaan kangas, Yleinen.

Leave a Reply